Laurian Stănchescu

Poet, eseist şi critic literar, autor a câtorva volume de poeme, Laurian Stănchescu are un stil de o rară nobleţe.

Laurian Stănchescu, Râsu’ – plânsu’ lui Nichita Stănescu

Volumul constituie o antologie de texte despre controversata şi denigrata operă a lui Nichita Stănescu, unul dintre poeţii postbelici majori. Cartea se adresează elevilor, studenţilor, precum şi publicului larg de cititori.

„Cred că Nichita Stănescu este unul dintre cei mai importanţi poeţi de după război. El a avut şi un debut original, relativ târziu, la douăzeci şi şapte de ani, spre deosebire de majoritatea poeţilor români care sunt precoci şi debutează mai devreme, între şaisprezece şi douăzeci şi doi de ani. […] Pentru mine Nichita Stănescu este creatorul unui nou tip de limbaj poetic. Ceea ce e cu atât mai semnificativ cu cât poezia românească de dinainte de război consumase deja valenţele mari ale liricii. Era greu să dovedeşti pe terenul înalt al acesteia. Preţios este, de asemenea, în lumina actualităţii imediate, politice şi literare, faptul că Nichita Stănescu vine cu un orizont tematic propriu, în contradicţie cu ideologia marxistă, temele sale frecvente fiind fragilitatea fiinţei umane, incertitudinile ei de idei şi starea de nobleţe a creatorului. El a avut, între altele, şi o evoluţie dramatică, asemănătoare din punct de vedere biografic şi liric cu aceea a marelui Eminescu.” (Nicolae Breban)

  • Ordonează după:

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

Close
Preț
OFERTĂLimited
Confesiuni violente de 33,90 lei 31,50 lei
OFERTĂLimited
OFERTĂLimited
Filosofie și poezie de 19,30 lei 17,80 lei
Accesează
Close

Coșul meu

Close

Wishlist

Bine ați venit!

Parola va fi generată automat și trimisă pe adresa dvs. de email.

Datele personale vor fi folosite pentru a vă susține experiența pe website, pentru a administra accesul la cont și pentru alte scopuri descrise în politica de confidențialitate.

Aveți deja un cont?

Close

Close

Categorii