Laurence Plazenet (n. 1968) este o romancieră franceză. Profesoară universitară specialistă în literatura secolului al XVII-lea și în romanul baroc, Laurence a format mai multe generații de tineri filologi în cadrul universităților Paris IV- Sorbonne și Clermont-Auvergne. Este directoarea Centrului Internațional Blaise Pascal și a publicației Courrier Blaise Pascal și membră a numeroase societăți literare și culturale din Franța și străinătate. Face parte din juriul Premiilor Chateaubriand, Valéry Larbaud, Charles Oulmont. Între anii 2014 și 2017 a făcut parte din juriul Premiului de Literatură André Gide.

Premii și distincții literare: 2019 – laureată a Academiei CAP 20-25; 2012 – laureată a Premiului Uniunii Europene pentru Literatură pentru romanul L’amour seul; 2008 – laureată a Centrului Național de Litere pentru romanul La blessure et la soif; 2005 – Premiul Charles Oulmont, decernat de Fondation de France, pentru romanul L’amour seul și tot în același an, tot pentru acest roman, distincția Thyde Monnier a Société des Gens de Lettres.

Opera științifică: Rod al unei bogate activități de cercetare, Laurence a publicat lucrările: L’ébahissement et la délectation. Réception comparée et poétiques du roman grec en France et en Angleterre aux XVIe et XVIIe siècles (1997), La Littérature baroque en France (2000), Port-Royal, anthologie établie, présentée et annotée par Laurence Plazenet (2012).

Opera literară: Laurence debutează în 2005 cu romanul L’Amour seul, laureat al Premiului Uniunii Europene pentru Literatură în 2012. În 2009 publică La Blessure et la soif, iar anul următor Disproportion de l’homme. În prezent lucrează la cel de-al patrulea roman al său.

 • Filtre
 • Ordonează după:
 • Ordonează
  ...
 • OFERTĂLimited
  Numai iubirea de Prețul inițial a fost: 25,50 lei.Prețul curent este: 23,00 lei.

  Numai iubirea – Laurence Plazenet
  Traducere de Doina Jela
  Colecția Superlativ absolut

Close
Filters
Editura
Colecție
Autor(i)
Close Coșul meu
Close Wishlist
Close

Close
Accesează
Categorii