Konstantin Rijov

Konstantin Rijov și Elena Rijova – cercetători și publiciști, au publicat în colaborare, dicționarul „Proroci” în Colecția 100.

Prezentul volum din Colecţia 100 este dedicat unei teme pasionante şi foarte vaste – istoria afirmării credinţelor religioase ale omenirii.

Cartea noastră va permite cititorului să înţeleagă eterogenitatea şi modul variat de manifestare a diferitelor curente ale gândirii, sentimentelor şi vieţii religioase. Principiile după care ne-am ghidat în conceperea acesteia nu sunt supuse în nici un fel unor anumite preferinţe religioase. De aceea, faptul că jumătate dintre profilurile prezentate sunt cele ale unor figuri creştine se datorează numai mentalităţii cititorilor noştri potenţiali, orientaţi în mod tradiţional spre cultura creştină europeană. Problema pe care ne-am propus s-o dezbatem se poate formula în felul următor: reprezentarea istoriei creştinismului pe fondul afirmării altor religii ale lumii.

Am vehiculat cuvântul „proroci” în cel mai larg sens cu putinţă. Fireşte, acest cuvânt este folosit în primul rând pentru a-i desemna pe „fondatorii de religii” (Iisus Hristos, Buddha, Mahomed, Moise, Nanaka, Zarathustra şi alţii) şi, de asemenea, pe teologi (Nagarjuna, Ali-Gazali, Sfântul Augustin, Grigorie Teologul, Maksim Mărturisitorul şi alţii).

  • Ordonează după:

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

Close
Preț
OFERTĂLimited
Confesiuni violente de 33,90 lei 31,50 lei
OFERTĂLimited
OFERTĂLimited
Filosofie și poezie de 19,30 lei 17,80 lei
Accesează
Close

Coșul meu

Close

Wishlist

Bine ați venit!

Parola va fi generată automat și trimisă pe adresa dvs. de email.

Datele personale vor fi folosite pentru a vă susține experiența pe website, pentru a administra accesul la cont și pentru alte scopuri descrise în politica de confidențialitate.

Aveți deja un cont?

Close

Close

Categorii