Bogdan Piticariu, născut în Bucovina (de unde se inspiră o bună parte a temelor frecvent întâlnite în cărțile sale), în martie 1979, locuiește în Banat, fiind absolvent al Facultății de Jurnalism, secția Engleză, a Universității de Vest din Timișoara.
Cei peste zece ani intenși și hiperactivi în care a activat în presa locală – a fost pe rând redactor pe social, cazuistică, poliție, justiție, apoi redactor-șef – l-au ajutat să cunoască aproape toate fațetele societății românești aflate oarecum în recuperare după perioada de tranziție post-comunistă. Publicația locală la care activa a primit Premiul Societății „Timișoara” „pentru contribuția avută prin intermediul cuvântului scris la dezvoltarea spiritului civic, la promovarea principiilor democrației și ale statului de drept în România”.
După stadiul din presă, autorul s-a „refugiat” într-o altă pasiune – traducerile, domeniu în care lucrează și acum și care îi oferă certitudinea că nicio zi nu este la fel. A tradus de la beletristică, scenarii de filme comerciale, seriale și animații până la manuale tehnice pentru aviație și mandate europene de arestare. Își găsește în beletristică remediul pentru „microbul scrisului”, considerând că seria de povestiri scurte reprezintă o trecere firească spre roman.

  • Filtre
  • Ordonează după:
  • Ordonează
    ...
Close
Filters
Editura
Colecție
Autor(i)
Close Coșul meu
Close Wishlist

Aveți deja un cont? Autentificați-vă

Close

Close
Accesează
Categorii