Bessora

Bessora, scriitoare născută la Bruxelles. Fiică de diplomat, a crescut în Europa, în Statele Unite și în Africa. După o carieră strălucită în finanțe internaționale la Geneva, își reia studiile în antropologie și scrie primul său roman.

Din 1999, scrie în medie câte un text pe an, publicând la grupul Gallimard. Multiple sejururi în străinătate (Belgia, Elveția, Austria, Franța, SUA, Germania, Polonia etc.), Bessora și-a format o viziune care conferă scrierilor sale un character „liber, exigent, inclasabil”. Bessora a absolvit L’école des haute etudes commerciales la Lausanne, apoi L’Université Paris IX Dauphine la Paris. Este comparată cu Queneau sau Sarraute. I s-a decernat Prix Fénéon în 2001 pentru romanul Les Taches d’encre și Le Grand Prix Littéraire d’Afrique Noire, în 2007, pentru romanul Cueillez-moi jolis Messieurs…

A publicat: 53 cm, Paris, Le Serpent à Plumes, 1999; Les Taches d’encre, Paris, Le Serpent à Plumes, 2000; Deux bébés et l’addition, Paris, Le Serpent à Plumes, 2002; Courant d’air aux Galeries, Paris, Eden productions, 2003; Petroleum, Paris, Denoël, 2004; Cueillez-moi jolis messieurs…, Paris, Gallimard, 2007; Et si Dieu me demande, dites-Lui que je dors, Paris, Gallimard, 2008; Cyrano, Paris, Belfond, 2011 ș. a.

  • Ordonează după:

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

Close
Preț
OFERTĂLimited
Confesiuni violente de 33,90 lei 31,50 lei
OFERTĂLimited
OFERTĂLimited
Filosofie și poezie de 19,30 lei 17,80 lei
Accesează
Close

Coșul meu

Close

Wishlist

Bine ați venit!

Parola va fi generată automat și trimisă pe adresa dvs. de email.

Datele personale vor fi folosite pentru a vă susține experiența pe website, pentru a administra accesul la cont și pentru alte scopuri descrise în politica de confidențialitate.

Aveți deja un cont?

Close

Close

Categorii