Alain Labrousse

Alain Labrousse – cercetător și publicist.

Volumul Geopolitica drogurilor – un studiu aplicat privind geopolitica drogurilor, care, din nefericire, este una dintre problemele cruciale ale Europei. „Una dintre definiţiile clasice ale geopoliticii – studiul conflictelor de putere pentru controlul teritoriilor, bogăţiilor acestora şi comunităţilor umane care le produc – poate fi aplicată cu succes şi geopoliticii drogurilor. Într-adevăr, trei dintre cele patru mari familii de droguri ilicite, derivatele din coca, canabis şi mac provin din culturi ce pot atinge 150.000 ha.

În cazul heroinei şi al cocainei, laboratoarele clandestine de prelucrare a drogurilor, care reprezintă o valoare adăugată mare în raport cu producţia propriu-zisă de coca şi mac, sunt amplasate cel mai adesea în vecinătatea suprafeţelor cultivate.

Drogurile de sinteză constituie o excepţie în măsura în care materia primă utilizată (şi ea obţinută chimic) este fabricată nu departe de locurile de consum. Miza geopolitică în comercializarea acestora fiind deci mult mai redusă”.

  • Ordonează după:

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

Close
Preț
OFERTĂLimited
Confesiuni violente de 33,90 lei 31,50 lei
OFERTĂLimited
OFERTĂLimited
Filosofie și poezie de 19,30 lei 17,80 lei
Accesează
Close

Coșul meu

Close

Wishlist

Bine ați venit!

Parola va fi generată automat și trimisă pe adresa dvs. de email.

Datele personale vor fi folosite pentru a vă susține experiența pe website, pentru a administra accesul la cont și pentru alte scopuri descrise în politica de confidențialitate.

Aveți deja un cont?

Close

Close

Categorii