Alain Labrousse – cercetător și publicist.

Volumul Geopolitica drogurilor – un studiu aplicat privind geopolitica drogurilor, care, din nefericire, este una dintre problemele cruciale ale Europei. „Una dintre definiţiile clasice ale geopoliticii – studiul conflictelor de putere pentru controlul teritoriilor, bogăţiilor acestora şi comunităţilor umane care le produc – poate fi aplicată cu succes şi geopoliticii drogurilor. Într-adevăr, trei dintre cele patru mari familii de droguri ilicite, derivatele din coca, canabis şi mac provin din culturi ce pot atinge 150.000 ha.

În cazul heroinei şi al cocainei, laboratoarele clandestine de prelucrare a drogurilor, care reprezintă o valoare adăugată mare în raport cu producţia propriu-zisă de coca şi mac, sunt amplasate cel mai adesea în vecinătatea suprafeţelor cultivate.

Drogurile de sinteză constituie o excepţie în măsura în care materia primă utilizată (şi ea obţinută chimic) este fabricată nu departe de locurile de consum. Miza geopolitică în comercializarea acestora fiind deci mult mai redusă”.

  • Ordonează după:

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

Close
Preț
OFERTĂLimited
Viața unui fluture de 21,90 lei
OFERTĂLimited
Bunavestire de 72,30 lei
OFERTĂLimited
Cine sună la ușă? de 11,99 lei
Close Coșul meu
Close Wishlist
Close

Close
Accesează
Categorii